Politieke veranderingen in Latijns-Amerika zorgen voor ontwrichting in landen


Latijns-Amerika wordt beschouwd als een van de meest getroffen landen met de pandemie ter wereld.

Het is duidelijk dat de politiek diep getroffen is door het virus, maar dit zal duidelijker worden wanneer de twee verkiezingen dit weekend plaatsvinden.

Aan de ene kant zal Peru een hevige concurrentie hebben voor de president tussen 2 pooluitersten. En aan de andere kant staat Mexico momenteel voor de meest controversiële transformatie die werd voorgesteld door de president Andres Manuel Lopez Obrador, door middel van een tussentijdse stemming waarin de controle van het congres in gevaar komt.

De stemmen zullen plaatsvinden tegen politieke problemen in de hele regio, vanaf de poging van Chili om de grondwet te herschrijven, tot aan de straatprotesten in Colombia die dodelijk zijn geweest. Zelfs in Brazilië zijn er enkele politieke problemen met betrekking tot president Jair Bolsonaro en zijn aanpak van de pandemie.

Peru is een land dat al vele jaren een behoorlijke economische groei heeft gekend, wat hielp met de armoede, maar nu is het resultaat de opkomst van een vakbondsleider en schoolleraar Pedro Castillo, als een mededinger in Peru.

Lees ook:  Recordaantal moties van wantrouwen tegen kabinet Rutte III

Volgens Jim Wyss en Maria Cervantes zal Castillo het opnemen tegen Keiko Fujimori – de dochter van een voormalige president in de gevangenis, in een wedstrijd die gaat over de voortdurende verzoeken om verandering in Latijns-Amerika.

Dit alles bleek een chaos te veroorzaken. Vanwege de politieke verandering wordt beleggers geadviseerd voorzichtig te zijn, aangezien valuta’s en aandelen sterk reageren op dergelijke politieke gebeurtenissen.

Plaats een reactie