Politieagent vervolgd voor dodelijk scooterongeval Maasdam

Image source - Pexels.com


Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam gaat een 43-jarige agent vervolgen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Maasdam afgelopen december met zijn politievoertuig. Een 29-jarige scooterrijder uit Den Bosch kwam om het leven.

Het vermoeden bestaat dat de agent artikel 6 van de Wegenverkeerswet heeft overtreden. Dit artikel verbiedt elke weggebruiker om op een zodanige manier te handelen dat “door zijn schuld een verkeersongeval ontstaat”.

Onverantwoordelijk gereden
Het ongeval in het Zuid-Hollandse dorp gebeurde op 20 december op een parallelweg naar de N217, de hoofdroute naar Oud-Beijerland. Het politievoertuig en de vrouw op de scooter kwamen met elkaar in botsing. Ze stierf als gevolg van haar ernstige verwondingen. De regionale omroep Rijnmond meldde dat de agenten in het voertuig ongedeerd bleven.

Het was meteen duidelijk dat de politieauto niet betrokken was bij een achtervolging. Volgens een onderzoek van de National Criminal Investigation Department heeft de 43-jarige agent die op de ventweg reed “aanzienlijk onvoorzichtig” gehandeld. De datum van de inhoudelijke behandeling van de zaak is momenteel niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?