Politie onderzoekt bedreiging tegen Gezondheid Min. De Jonge

Image source - Pexels.com


De politie doet onderzoek naar een tweet die galg in verband bracht met minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Dat bevestigt de politie na melding door Hart van Nederland.

Een houten galg was zondagmiddag aanwezig bij een demonstratie tegen de coronavirusregels in Amsterdam. De politie doet daar geen onderzoek naar. Een politiewoordvoerder zei dat het meenemen van een galg op zich niet strafbaar is als je die niet koppelt aan bijvoorbeeld een bedreiging van een persoon.

In de Twitter-post leek de gebruiker een foto van de galg in Amsterdam te delen, tekstueel te linken aan de minister van Volksgezondheid, inclusief de hashtags #QRankzinnig en #3oktoberAmsterdam. Het account van de gebruiker is verwijderd, maar andere Twitter-gebruikers hebben de originele tweet vastgelegd. Het zorgde voor veel verontwaardiging op het social media platform.

De politiewoordvoerder laat weten dat de demonstratie in Amsterdam voorspoedig is verlopen. “We hebben twee arrestaties verricht: een voor belediging en een voor het afsteken van vuurwerk.”

Volgens de gemeente Amsterdam namen op basis van schattingen van de politie ongeveer 25.000 mensen deel aan de demonstratie. Het Onderzoeksbureau Strabo, dat rekende op zijn initiatief, kwam tot ongeveer hetzelfde aantal demonstranten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?