Petitie tegen Covid-toegangspas in drie dagen 500.000 keer ondertekend

Image source - Pexels.com


In drie dagen tijd ondertekenden ruim 500.000 mensen de petitie van voormalig CDA-staatssecretaris Mona Keijzer om de toegangspas voor het coronavirus per direct af te schaffen. Het beroepschrift bij het kabinet Rutte ging vrijdag online. Zondagavond rond 21.30 uur passeerde de teller van Petities.nl de grens van een half miljoen. Het was dit weekend soms zo druk dat de webpagina regelmatig vastliep.

De petitie verwijst naar een manifest onder het motto Undivided Open. Een brede coalitie van prominenten pleit voor heropening van de samenleving zonder de toegangspas voor het coronavirus. “Nu duidelijk wordt dat ook dit coronavirus endemisch zal worden, mogen de toegangskaarten voor het coronavirus geen plaats krijgen in de ‘toolbox’ van een vrije democratie. We roepen de regering en het parlement op om de toegangskaarten voor het coronavirus met onmiddellijke ingang af te schaffen.” ze zeiden.

Onder de opstellers van het manifest bevinden zich ex-politici, artsen, advocaten, ondernemers en wetenschappers, onder wie oud-Kamerleden Joel Voordewind (ChristenUnie), Marianne Thieme (PvdD) en Michel Rog (CDA). Ook prof.dr. Jan Rotmans, cabaretier Guido Wiejers en regisseurs Dick Maas en Martin Koolhoven tekenden de oproep.

Mona Keijzer was staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Ze werd vorig jaar op staande voet ontslagen nadat ze zich verzette tegen de invoering van de corona-toegangspas in De Telegraaf.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?