PayPal heeft een nieuwe tool voor crypto-overdracht

PayPal heeft een nieuwe tool voor crypto-overdracht
Image source - Pexels.com


Sommige PayPal-gebruikers kunnen nu Bitcoin en andere cryptocurrencies overzetten van hun rekeningen naar externe wallets en exchanges.

Deze week kunnen geselecteerde consumenten in de Verenigde Staten de service gebruiken en alle gekwalificeerde klanten in de Verenigde Staten zullen de komende maanden toegang hebben tot de functionaliteit.

Wereldwijd gebruiken honderden miljoenen mensen PayPal en de Venmo-app om geld over te maken.

Met de nieuwe service kunnen PayPal-gebruikers binnen enkele seconden cryptocurrency overdragen aan andere PayPal-gebruikers zonder kosten of netwerkkosten.

De startup liet consumenten in oktober 2020 Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen, verkopen en vasthouden. Tot vandaag konden ze hun crypto-activa echter niet van het platform halen.

In maart 2017 introduceerde PayPal een functie waarmee klanten met cryptocurrency konden betalen bij miljoenen online verkopers. Eerder dit jaar verklaarde het ook dat het de oprichting van PayPal Coin, zijn eigen stablecoin, bestudeert.

PayPal is niet de eerste digitale betalingsprovider die cryptocurrency van zijn platform verwijdert. Na het activeren van een cryptocurrency-portemonnee, kondigde Robinhood in april aan dat 2 miljoen “gekwalificeerde” klanten digitale activa van de site mogen overdragen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?