Parlement steunt bewapening van onbemande militaire drones

Image source - Pexels.com


De Tweede Kamer steunt een oproep van de Commandant der Strijdkrachten, Onno Eichelsheim, om de drones van het leger uit te rusten met wapens. Eichelsheim vertelde Niewsuur dat het “logisch was in deze fase” om de drones te bewapenen, kijkend naar “de toekomst”.

Nederland heeft onlangs vier MQ-9 Reaper-drones aangeschaft. Woensdag vond de eerste trainingsvlucht plaats vanaf Curaçao. De momenteel ongewapende drones zijn bedoeld voor bewaking boven land en zee.

Een parlementaire meerderheid van in ieder geval coalitiepartijen VVD, CDA en ChristenUnie en oppositiepartijen PVV, SGP en JA21 zijn het met Eichelsheim eens.

De Tweede Kamer, de Tweede Kamer van het Nederlandse parlement, was eerder tegen het bewapenen van drones en zette vraagtekens bij de ethiek van het afvuren van raketten vanuit Nederland op geheel verschillende delen van de wereld. Maar Rusland dat Oekraïne binnenvalt, lijkt van gedachten te zijn veranderd.

Het kabinet beslist later over het al dan niet bewapenen van de drones.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?