Parlement duwt Economische Min. voor beslissing over kerncentrales

Image source - Pexels.com


Een meerderheid in de Tweede Kamer drong er bij minister Rob Jetten van Economische Zaken en Klimaat op aan om de besluitvorming rond kerncentrales in Nederland te versnellen. Nu de Russische oorlog in Oekraïne de toevoer van fossiele brandstoffen onder druk zet, is het essentieel om te kijken naar andere zaken die kunnen bijdragen aan ons energiesysteem, aldus De Telegraaf.

Het kabinet Rutte IV noemde kernenergie al als aanvulling op zon, wind en aardwarmte voor Nederland. Het kabinet zei ook de nodige stappen te zetten om twee nieuwe kerncentrales te bouwen. Maar wanneer dit precies zal gebeuren, hangt nog in de lucht omdat er volgens de krant nog “scenariostudies” gaande zijn.

De Tweede Kamer, de Tweede Kamer, wil dat Jetten haast maakt met dit proces, want de bouw van de centrale gaat jaren duren. “We gaan nu de energietransitie versnellen om onze afhankelijkheid van Rusland te verminderen. Kernenergie is een van de belangrijkste technieken die nodig zijn voor de middellange termijn”, zegt VVD-Kamerlid Silvio Erkens tegen de Telegraaf.

“Nederland moet nu versneld de bouw van de twee nieuwe kerncentrales die in het regeerakkoord zijn afgesproken, versnellen”, aldus Erkens. “Ik wil dat het kabinet snel beslissingen neemt over de locatie, de financiering en de rol van de overheid bij de bouw.”

De parlementaire meerderheid bestaat uit VVD, CDA, ChristenUnie, JA21, PVV en Groep Van Haga.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?