OV-staking zaterdag in Overijssel, Brabant

Image source - Pexels.com


In Enschede, Hengelo, Haaksbergen en Tilburg gaan chauffeurs in het regionaal openbaar vervoer zaterdag staken, meldt vakbond FNV. Het is de tweede staking in een landelijke estafette van streekvervoersstakingen voor een betere cao.

De werkdruk in de sector stijgt al geruime tijd, mede veroorzaakt door een personeelstekort, aldus de vakbond. “Met de stakingen willen de chauffeurs onder meer hogere lonen afdwingen om meer jonge chauffeurs aan te trekken. Tot nu toe zijn werkgevers ronduit arrogant geweest tegenover hun eigen chauffeurs. Ze reageren niet op signalen van hoge werkdruk , vragen ze om nog meer productiviteit en flexibiliteit van de chauffeur”, zegt Marijn van der Gaag, manager bij FNV.

De eerste estafettestaking in het streekvervoer was woensdagochtend met zo’n 100 stakers in het noordoosten van het land. Medewerkers op de locaties Oude Pekela, Stadskanaal en Emmen verlieten hun werk nadat een eerder definitief bod door FNV was afgewezen in de cao-onderhandelingen.

CNV maakte eerder al bekend de komende tijd niet mee te doen aan stakingen in het openbaar vervoer. Volgens de vakbond zullen tijdens de acties veel bussen en trams blijven rijden. CNV heeft in februari het eindbod van de werkgevers op neutrale wijze aan de leden gepresenteerd. Ze hebben het met een tweederdemeerderheid aanvaard, zegt de vakbond.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?