Oppositie wil uitleg van Hoekstra over belang in brievenbusfirma

Image source - Pexels.com


Oppositiepartijen in de Tweede Kamer willen opheldering van demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) over het belang dat hij had in een tropische brievenbusfirma. Henk Nijboer van de PvdA liet op Twitter weten dat hij om een ​​debat vroeg.

GroenLinks-leider Jesse Klaver wil ook uitleg van de CDA-leider. “Het is buitengewoon verontrustend nieuws dat de naam van onze minister van Financiën in deze uitgelekte documenten over brievenbusfirma’s voorkomt. We moeten dit tot op de bodem uitzoeken. Hij moet volgende week verantwoording afleggen aan de Tweede Kamer.”

Zondag bleek uit onderzoek van Trouw, Het Financieele Dagblad en onderzoeksplatform Investico dat Hoekstra jarenlang een belang had in een brievenbusfirma op de Britse Maagdeneilanden. De minister zei zelf op Twitter dat hij niet wist dat een bedrijf waarin hij twaalf jaar geleden investeerde zich op de Britse Maagdeneilanden bevond. Hoekstra zei ook dat hij voor zijn aantreden als minister de toenmalige formateur Mark Rutte had geïnformeerd over zijn investering.

De verklaring riep vragen op bij Nijboer. “Hoekstra ontkent te weten dat het bedrijf in een belastingparadijs zat, maar heeft Rutte wel geïnformeerd. Hoe kan dat? En waarover? Ik wil precies weten wat hier aan de hand is”, tweette de PvdA-Kamerlid.

Geert Wilders reageerde verontwaardigd. “Hoe voelt het om met uw brievenbusfirma geïnvesteerd te hebben in de belastingheffing van de Maagdeneilanden terwijl jaren later de slachtoffers van het kinderopvangtoeslagschandaal nog steeds op hun geld wachten?” twitterde de PVV-leider.

SP-leider Lilian Marijnissen noemde het geen verrassing dat de “elite zo opereert”. Ze vraagt ​​zich af hoe Hoekstra als minister nog geloofwaardig kan zijn in het tegengaan van belastingontwijking.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?