Onderhandelingen voor nieuw kabinet gaan vandaag echt van start

Image source - Pexels.com


Het langslepende proces van kabinetsformatie gaat woensdag een nieuwe fase in. De VVD, D66, CDA en ChristenUnie, onder leiding van informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees, beginnen onderhandelingen over voortzetting van de coalitie van de afgelopen vier jaar. Voor het eerst sinds de verkiezingen in maart vinden er inhoudelijke onderhandelingen plaats.

Remkes en Koolmees geven om 11.00 uur een persconferentie. Dan hebben ze hun eerste gesprek al achter de rug. CDA-leider Wopke Hoekstra zal hen om 9.30 uur ontmoeten omdat hij later op de ochtend in de Tweede Kamer moet zijn voor het algemeen financieel debat.

CristhenUnie-leider Gert-Jan Segers en D66-leider Sigrid Kaag ontmoeten de informateurs achtereenvolgens in de middag. Sophie Hermans vervangt VVD-leider Mark Rutte wegens verplichtingen in het buitenland. ‘s Avonds is er weer een ontmoeting met alle partijleiders en hun ondergeschikten. Rutte zal bij die bijeenkomst zijn.

Ook Remkes (VVD) was de afgelopen weken informateur. Zijn herbenoeming kreeg dinsdagavond brede steun tijdens een Kamerdebat over het vormingsproces, evenals de benoeming van Koolmees (D66). In het debat sprak Remkes de hoop uit dat de volgende fase snel zou plaatsvinden. In coalitiekringen is de wens om voor het einde van het jaar klaar te zijn.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?