NL samen met andere landen in strijd tegen georganiseerde misdaad in havens

Image source - Pexels.com


Nederland werkt samen met België, Frankrijk en Spanje om met name de georganiseerde misdaad en de drugshandel aan te pakken. Ministers van de vier landen maakten zich grote zorgen over de bedreiging die de georganiseerde misdaad vormt voor de samenleving, de grondrechten van burgers en het functioneren van de rechtsstaat en economie, meldt de NOS.

Volgens de vier landen is de internationale drugshandel de belangrijkste criminele markt. Daarom zijn enkele van de belangrijkste doelen van deze intensievere samenwerking het bestrijden van de invoer van drugs en het weerbaarder maken van zeehavens, luchthavens en postdiensten tegen corruptie en criminele infiltratie.

“We moeten voorkomen dat als we maatregelen nemen om de drugshandel in de Rotterdamse haven tegen te gaan, die vervolgens in Antwerpen toeneemt”, legt demissionair minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid uit. “Beide havens zijn een belangrijke toegangspoort tot de Europese markt.”

De Nederlandse politie zal ook werken aan het snel delen van informatie met hun Spaanse en Franse collega’s om gezamenlijk internationale criminele groepen en hun vermogen in Europa, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied aan te pakken, zei Grapperhaus.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?