Nijmeegse Covid-demonstranten uiten hun schrik over de heraanhouding van Engel

Image source - Pexels.com


Demonstranten bij een anti-Covid-restrictiedemonstratie in Nijmegen zondag reageerden volgens Omroep Gelderland geschokt op de heraanhouding van Viruswaarheid-leider Willem Engel. De demonstranten verzamelden zich volgens De Gelderlander tegen de Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19 (Twm) en de mogelijke invoering van een Europese digitale id.

Engel, een Covid-ontkenner die medio maart werd gearresteerd op beschuldiging van opruiing, werd zondag weer in hechtenis genomen nadat hij de voorwaarden van zijn vrijlating had geschonden. Sommige demonstranten bekritiseerden de nieuwe arrestatie op basis van de vrijheid van meningsuiting.

,,Het feit dat hij opnieuw is gearresteerd, zegt me genoeg over de staat van de democratie in Nederland”, vertelde een jonge man bij het evenement aan Omroep Gelderland. ,,Ze willen dissidenten en kritische sprekers het zwijgen opleggen. Ze willen ze het zwijgen opleggen.”

Anderen uitten de vrees dat ook zij zouden worden gearresteerd omdat ze met de nieuwszender hadden gepraat. Een vrouw noemde het nieuws van Engels arrestatie ‘verschrikkelijk’.

“Dit kan gewoon niet in Nederland”, zegt ze tegen Omroep Gelderland. “Je kunt hier in principe zeggen en doen wat je wilt. Maar zeker niet de laatste twee jaar. We mogen geen Noord-Korea of ​​China worden. Dit is Nederland.”

Organisator van het evenement Michel Reijinga, van Nederland in Verzet, noemde het een “zwarte dag voor Nederland” in zijn aankondiging op het podium van Engel’s arrestatie, aldus De Gelderlander. Engel werd gearresteerd op de snelweg op weg naar het protest.

Een van de voorwaarden voor de vrijlating van de Covid-ontkenner die de rechtbank had gesteld, was dat hij “zich moest onthouden van het afleggen van verklaringen op sociale media”. Het OM kon echter niet bevestigen dat de heraanhouding van Engel verband hield met een optreden dat hij vrijdag op YouTube-kanaal Café Weltschmerz maakte.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?