Nieuwe verkiezingen steeds waarschijnlijker: fmr Informateur

Image source - Pexels.com


Er zijn bijna geen mogelijkheden meer om een ​​kabinet te vormen, vreest voormalig informateur Mariette Hamer. Nieuwe verkiezingen komen steeds dichterbij De partijenvergadering woensdag met haar opvolger Johan Remkes is “echt de bel voor de laatste ronde”, aldus de sociaaldemocraat in Nieuwsuur.

Bij het inleveren van haar rapport zei Hamer al dat ze zich zorgen maakte. “Eigenlijk maak ik me nog meer zorgen”, zei de voormalig informateur weken later. Ze is geschokt dat Remkes nog steeds geen doorbraak heeft kunnen forceren. Maandag had ze de hoop dat het na 10 uur consultatie zou lukken. Volgens Hamer zijn de partijen “steeds dichter” bij nieuwe verkiezingen.

De voormalig informateur riep alle 150 parlementariërs op hun verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat het land bestuurbaar wordt. Volgens Hamer kunnen ook de “flanken” bijdragen aan een meerderheid.

Remkes praat woensdag verder met maar liefst negen partijen over hoe het verder moet. Hamer zei bereid te zijn Remkes hierin te ondersteunen. Wat voor ondersteuning ze daarbij kan bieden, wil ze niet zeggen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?