Nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Nederland genomineerd

Image source - Pexels.com


De Amerikaanse president Joe Biden heeft Shefali Razdan Duggal voorgedragen als de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Nederland, zo maakte het Witte Huis vrijdag bekend. De genomineerde is een politiek activist en voorvechter van vrouwenrechten.

Razdan Duggal, 50, komt oorspronkelijk uit de Indiase regio Kasjmir en verhuisde naar de VS toen ze twee jaar oud was. Ze woont en werkt nu in San Francisco.

Ze is onder meer lid van het San Francisco-comité van Human Rights Watch en voormalig presidentieel aangestelde van de United States Holocaust Memorial Museum Council. Ze was ook nationaal covoorzitter van een vrouwenbeweging die vóór de presidentsverkiezingen van 2020 campagne voerde voor Biden.

De Senaat moet de voordracht nog goedkeuren. Als hij wordt gekozen, volgt Razdan Duggal de Nederlands-Amerikaanse politicus Pete Hoekstra op, die in 2017 werd voorgedragen door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump en begin 2021 aftrad.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?