Niet veel bereikt op de eerste dag van het begrotingsdebat

Image source - Pexels.com


Op de eerste dag van het begrotingsdebat waren er een aantal botsingen tussen politieke partijen, maar er werd niet veel bereikt. De VVD ging rond met een miljard euro te besteden aan de plannen van het parlement, maar weinig partijen kwamen met concrete plannen, meldt de NOS.

De Tweede Kamer was het er min of meer mee eens dat de verhuurderheffing moet worden afgeschaft. Maar er werden geen beslissingen genomen over wanneer en tegen welke kosten.

PVV-leider Geert Wilders viel D66-leider Sigrid Kaag aan omdat hij ‘s ochtends niet aanwezig was bij het debat. Kaag zei op zijn beurt dat Wilders een dokter nodig had.

Wilders kwam ook slaags met D66-Kamerlid Rob Jetten nadat de PVV-leider de CO2-uitstoot aan immigratie de schuld gaf. “We hebben nog zeven kolencentrales toegevoegd.” Volgens Wilders is het goed voor het milieu om minder mensen naar Nederland te laten komen. Jetten wees erop dat klimaatverandering de komende jaren een grote reden zal zijn voor mensen om hun land te ontvluchten. “Als meneer Wilders echt iets aan migratie wil doen, moet hij de voorvechter van klimaatmaatregelen zijn”, zei Jetten.

Meerdere partijen kwamen slaags met FvD-leider Thierry Baudet nadat hij weigerde zich te verontschuldigen voor het koppelen van de Holocuast aan coronavirusvaccins en toegangspassen. De GroenLinks- en PvdA-fracties verlieten het debat toen hij het woord voerde. En minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge keerde hem de rug toe.

Het debat van de dag eindigde net na middernacht met parlementariër Pieter Omtzigt die een eerlijker belastingplan voorstelde. Het debat wordt donderdag om 10:15 uur hervat. Vandaag zullen de partijen proberen een meerderheid te vinden voor hun plannen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?