Negentienjarige vrouw 40 minuten mishandeld in lege treincoupé


Een 19-jarige vrouw is maandagavond veertig minuten lang betast en mishandeld door een man in een trein. De jonge vrouw was op weg van Amsterdam naar Alkmaar. Ze kon pas alarm slaan toen ze de trein verliet, meldt de politie dinsdag.

De vrouw zat in een leeg compartiment van de trein. Meteen na het instappen kwam er een man naast haar zitten.

De politie is op zoek naar de man. Hij is rond de veertig en heeft een lichte huidskleur. Verder is hij ongeveer 1.70 meter en is hij kaal met kort blond haar. De man heeft ook een tatoeage op zijn gezicht, schreef de politie verder Twitter.

Een politiewoordvoerder wil NU.nl niet vertellen waarom de vrouw niet eerder alarm kon slaan toen ze nog in de trein zat. Ook hier kan NS desgevraagd niets over zeggen.

Over de identiteit van het slachtoffer heeft de politie nog geen mededelingen gedaan. De politie heeft camerabeelden beveiligd en doet momenteel onderzoek naar de zaak.

Lees ook:  Rotterdam Covid maatregelen protest gaat door ondanks staking oproerpolitie

De politie schrijft op Twitter dat mensen die zich onveilig voelen in de trein een WhatsApp-bericht kunnen sturen naar een telefoonnummer van de NS. In situaties waarin noodhulp nodig is, adviseert de politie om 112 te bellen.Plaats een reactie