Nederlandse werkgevers kunnen werknemers niet dwingen zich te laten vaccineren, Gezondheid Min. benadrukt

Image source - Pexels.com


Van een vaccinatieplicht op de werkvloer kan geen sprake zijn, zei coronaminister Hugo de Jonge maandag. Maar hij weigerde een oordeel te vellen over de vaccinatieplicht die het bedrijf LeasePlan had aangekondigd. “Daarvoor ken ik de situatie niet goed genoeg.”

“De wet staat dat niet toe en we gaan de wet ook niet aanpassen om dat wel toe te staan”, zei De Jonge over een vaccinatieplicht, zonder LeasePlan specifiek te noemen. De leasemaatschappij wil dat medewerkers worden ingeënt tegen het coronavirus als ze weer op kantoor gaan werken.

De Jonge zegt te begrijpen dat werkgevers een veilige omgeving voor werknemers willen creëren. “Ik begrijp dat er dilemma’s zijn. Dat betekent dat we de komende tijd in gesprek gaan met werkgevers en werknemers.”

Uit deze gesprekken moet blijken “welke mogelijkheden je hebt om een ​​veilige werksituatie te creëren”, aldus de staatssecretaris. Hij noemde als mogelijkheid toegangspasjes voor het coronavirus, waarbij iemand ook een negatieve test kan laten zien.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?