Nederlandse premier noemt rellen ‘puur geweld onder het mom van demonstratie’

Image source - Pexels.com


Volgens interim-premier Mark Rutte waren de rellen van de afgelopen dagen in verschillende Nederlandse steden “puur geweld onder het mom van demonstreren”. Hij zei dat politie en justitie er alles aan zouden doen om degenen achter het geweld ter verantwoording te roepen.

Rutte zei te beseffen dat er “veel spanningen in de samenleving zijn omdat we al zo lang met alle ellende van het coronavirus te maken hebben”. Hij zei dat hij altijd het recht om te protesteren zou verdedigen, maar “Ik zal nooit accepteren dat idioten puur geweld gebruiken” tegen politie en paramedici “onder het mom van dat we ontevreden zijn”.

De politievakbonden hekelden ook de rellen en zeiden dat de politie voor een onmogelijke taak staat.

“In een groot aantal steden worden politieagenten nog steeds geconfronteerd met ongekend en meedogenloos geweld”, zegt NPB-voorzitter Jan Struijs tegen het AD. “Dit vraagt ​​het uiterste van politieagenten om burgers en hun eigendommen te beschermen. Het worden vermoeiende dagen en weken.”

Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP, was het met Struijs eens. “Wat valt er nog meer te zeggen. We zagen dit aankomen. We volgen het op de voet”, zei hij tegen het AD. Volgens hem “lijkt het geweld onbeperkt”. “Politieagenten staan ​​voor een bijna onmenselijke taak.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?