Nederlandse premier doelwit van aanslag georganiseerde misdaad, ontvoering: rapport

Image source - Pexels.com


Premier Mark Rutte is de afgelopen weken extra beveiligd omdat hij mogelijk het doelwit is van een aanslag of ontvoering door de georganiseerde misdaad, aldus bronnen tegen De Telegraaf. Spotters – “vermoedens van personen die gelieerd zijn aan de Mocro-maffia – werden gezien rond de premier, aldus bronnen van de krant.

De extra beveiliging bestaat uit zichtbare en onzichtbare maatregelen. Beveiligers van de Koninklijke en Diplomatieke Veiligheidsdienst werden volgens de krant steeds vaker op het Binnenhof gezien rond kabinetsvergaderingen. Een “elite beveiliger” was vorige week prominent zichtbaar tijdens het Begrotingsdebat. “Voor Wilders, dacht iedereen. Maar hij bleek ook een oogje in het zeil te houden voor Rutte”, schreef de krant.

PVV-leider Geert Wilders staat al jaren onder hoge bewaking.

Zowel het Openbaar Ministerie (OM), dat onderzoek zou doen naar mogelijke dreigementen tegen de minister-president, als de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) weigerden hierover in de krant te reageren. “We doen nooit uitspraken over beveiligingssituaties en beveiligingsmaatregelen”, zegt een OM-woordvoerder.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?