Nederlandse overheid geeft mogelijk institutioneel racisme bij Belastingdienst toe: rapport

Image source - Pexels.com


Staatssecretaris Marnix van Rij (Belastingdienst) wil dat het kabinet twee erkent dat de Belastingdienst zich op specifieke punten schuldig maakt aan institutioneel racisme. De ministerraad gaat woensdag in gesprek over het onderwerp, bevestigen bronnen dicht bij het kabinet na berichtgeving van de NOS. Ook het kabinet besprak het vrijdag, maar kon niet tot overeenstemming komen.

Dat heeft te maken met het omstreden systeem van de Belastingdienst om fraudeurs op te sporen. Uit onderzoek van PwC bleek dat mensen met een ‘niet-westers uiterlijk’ strenger werden gecontroleerd. Nationaliteit, leeftijd en donaties aan moskeeën werden ook beschouwd als risicofactoren voor fraude. Van Rij erkende al dat de bevindingen van PwC ernstig zijn en noemde de criteria “verwerpelijk” en discriminerend.” Maar institutioneel racisme noemde hij niet.

De Nationaal Coördinator Discriminatie en Racisme, Rabin Baldewsingh, bekritiseerde Van Rijs houding dit weekend in Trouw. Hij noemde de staatssecretaris te “gierig” in zijn taalgebruik. “Als je je als kabinetslid niet uitspreekt, is dat gevaarlijk. Je loopt het risico mensen niet serieus te nemen. Je geeft mensen het gevoel dat ze er niet toe doen. Je moet hun pijn erkennen en erkennen.” Volgens Baldewsingh was wat de Belastingdienst deed “per definitie institutioneel racisme”.

Volgens ingewijden kon het kabinet vrijdag niet tot een oplossing komen omdat het erkennen van racisme juridische, financiële en andere gevolgen kan hebben. Het zou ook ideologisch gevoelig liggen. De staatssecretaris wil voorkomen dat de indruk wordt gewekt dat de Belastingdienst racistisch is.

Institutioneel racisme is niet hetzelfde als rassenhaat, benadrukte Van Rij woensdag. Hij weet dat dit een gevoelig onderwerp is omdat veel mensen geen verschil zien tussen institutioneel racisme en racisme als ideologie.

Hij verwijst naar een definitie van het College voor de Rechten van de Mens. Hij concludeert “dat er sprake kan zijn van onbewust, onbedoeld gedrag in een organisatie, waarbij groepen anders worden behandeld dan anderen.” Dat is “heel wat anders” dan mensen bewust uitsluiten op basis van etniciteit, afkomst of religie, aldus Van Rij.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?