Nederlandse kroonprinses gaat studeren aan Universiteit van Amsterdam

Image source - Pexels.com


Prinses Amalia studeert komend studiejaar aan de Universiteit van Amsterdam. Ze verhuist naar de hoofdstad, waar ze een huurwoning gaat delen met enkele andere studenten, zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandag bekend.

De 18-jarige kroonprinses van Nederland gaat Politiek, Psychologie, Recht en Economie (PPLE) studeren. De bacheloropleiding kent een sollicitatie- en selectieprocedure, die Amalia heeft doorstaan, aldus de RVD.

De Universiteit van Amsterdam is verheugd prinses Amalia als studente te hebben. “We zijn er trots op dat ze heeft gekozen voor een uitdagende en veelzijdige opleiding aan de Universiteit van Amsterdam”, reageert de universiteit. “We wensen haar, net als alle eerstejaars, heel veel succes en plezier met haar studie.”

PPLE is een Engelstalige opleiding met jaarlijks zo’n 220 studenten uit binnen- en buitenland. “We leren studenten samen te werken en onderwerpen vanuit verschillende hoeken te bekijken”, zegt Radboud Winkels, decaan van PPLE. “Denk aan de coronacrisis. Het ging niet alleen om gezondheid, maar ook om de belangen van ondernemers, eenzaamheid en grondrechten. Al deze disciplines komen bij PPLE samen aan de orde.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?