Nederlandse Koning: Prinses Beatrix doet het goed na Covid-besmetting

Image source - Pexels.com


Met prinses Beatrix gaat het ondanks haar besmetting met het coronavirus heel goed, zegt hKing Willem-Alexander. Hij gaf commentaar op de toestand van zijn moeder in een tv-show Blauw Bloed op maandagmiddag, twee dagen nadat bekend werd dat de prinses positief testte op het coronavirus en dat ze in thuisisolatie zit.

“Gelukkig is er niets aan de hand. Ze was alleen een beetje verkouden; dacht dat het de airconditioning in de tropen was. Ze is getest, die was positief”, zei de koning op de vraag hoe Beatrix zich voelt. De 83-jarige prinses en oud-koningin keerde afgelopen maandag terug van een vierdaags werkbezoek aan Curaçao. Daar maakte ze bekend dat ze twee Covid-19-vaccinaties en een boostervaccinatie heeft gehad. “Voor de rest is ze in een heel goed humeur, dus het is allemaal fantastisch”, zei de koning.

De koning bedankte iedereen in Nederland voor de steun die de familie ontving. “Dus ik denk dat ik ook namens haar iedereen wil bedanken voor het medeleven en de beterschapswensen, maar het gaat uitstekend met haar.”

Tijdens het werkbezoek besteedde Prinses Beatrix bijzondere aandacht aan de gevolgen van de coronapandemie en aan het natuurbehoud op het eiland. Bij de start van dat bezoek werden mondkapjes gedragen en werd 2 meter afstand gehouden, zoals op sommige plaatsen op het eiland verplicht is.

Die maatregelen werden later in het bezoek niet altijd opgevolgd.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?