Nederlandse Defensie Min. noemt Poetin een wraakzuchtige autocraat

Image source - Pexels.com


Minister van Defensie Kajsa Ollongren beschouwt de Russische president Vladimir Poetin als “wraakzuchtig” en “een autocraat”, die koste wat kost de oorlog in Oekraïne wil winnen, zei ze zondag in het televisieprogramma WNL.

Volgens Ollongren zijn de kenmerken van Poetin al langer zichtbaar, sinds de Russische inval in Georgië in 2008 en de annexatie van de Krim in 2014. “Hij is er echt op uit om dingen te herstellen die in zijn ogen gerepareerd moeten worden. ten koste van mensenlevens”, zei Ollongren.

Het gebruik van een hypersonische raket door Rusland dit weekend laat zien hoe ver Poetin wil gaan, zei Ollongren. “Dit zijn nieuwe, zeer dure wapens”, zei ze. “Het laat vooral zien dat ze alles willen gebruiken. Poetin wil deze oorlog koste wat kost winnen.”

Ollongren werd gevraagd of zij het bombardement op de Oekraïense stad Mariupol als oorlogsmisdaad beschouwt, zoals de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy doet. Ze gebruikte dat woord niet, maar zei wel dat ‘de hele oorlog illegaal is’.

“Alle verhalen wijzen erop dat er zeer zware wapens worden gebruikt tegen willekeurige doelen”, zei Ollongren. “Ik denk dat dat de reden is waarom de internationale gemeenschap deze oorlog zo krachtig veroordeelt.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?