Nederlandse Buitenlandse Min. test positief voor Covid


De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra, is besmet met het coronavirus. Woensdagavond laat zei hij op Twitter dat hij “helaas een positieve testuitslag heeft gekregen”. Hij blijft voorlopig in quarantaine, waar hij al in zat nadat eerder op de dag een van zijn kinderen positief testte.

Hoekstra werkt de komende dagen vanuit huis. “Gelukkig heb ik geen symptomen”, zei hij. De minister was dinsdag in Brussel. Het was zijn eerste reis in zijn nieuwe functie. Hij sprak daar met de buitenlandse chef van de Europese Unie, Josep Borrel, en zijn Belgische ambtgenoot Sophie Wilmes. Volgens de Belgische regels hoeven Borrel en Wilmes niet in quarantaine. In Frankrijk, waar de twee de komende dagen andere ministers van Buitenlandse Zaken ontmoeten in Brest, is quarantaine voor de contacten van Hoekstra niet verplicht.

Hoekstra zou de komende dagen ook naar de Franse stad Brest gaan, waar hij zijn collega’s uit andere Europese landen wilde ontmoeten. Omdat hij eerder minister van Financiën was, kent hij de meeste van zijn collega’s al. Door de positieve Covid-19 test reist Hoekstra niet af naar Frankrijk.

Lees ook:  Nederland liet 30 tolken achter, 200 anderen in Afghanistan

Een van zijn kinderen kreeg woensdagochtend positieve resultaten van een Covid-19-zelftest, maar andere gezinsleden testten negatief, aldus Hoekstra. Hij zat al uit voorzorg al in quarantaine.

Plaats een reactie