Nederlandse ambassade in Kenia waarschuwt voor terroristische aanslagen in Nairobi

Image source - Pexels.com


De Nederlandse ambassade in Kenia waarschuwde landgenoten voor een mogelijke aanslag in de hoofdstad Nairobi. De ambassade kreeg informatie van de Franse regering en acht die ‘geloofwaardig’, schrijft ambassadeur Maarten Brouwer in een brief die op de Facebookpagina van de ambassade is gepubliceerd.

Volgens Bouwer gaat het de komende dagen om een ​​aanslag “op westerse doelen en burgers”. De ambassadeur roept Nederlanders dan ook op waakzaam te zijn en “plaatsen te mijden waar normaal veel ‘westerlingen’ samenkomen.” Donderdag adviseerde de Franse ambassade Fransen in het Afrikaanse land om winkelcentra, hotels en restaurants waar buitenlanders vaak komen te vermijden.

“Uiteraard hopen we allemaal dat deze dreiging niet wordt uitgevoerd, maar we willen deze informatie toch aan u doorgeven zodat u de nodige voorzorgsmaatregelen kunt nemen”, aldus de Nederlandse ambassadeur in de brief.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?