Nederland vertrouwt op EU om pandemie te boven te komen

Nederland vertrouwt op EU om pandemie te boven te komen
Image source - Pexels.com


Eurobarometer – een EU-enquête, toonde aan dat Nederlanders erop vertrouwen dat de EU hen door de pandemie leidt. 68% van de mensen heeft hun vertrouwen in de EU gesteld, terwijl slechts 59% van de EU-burgers hetzelfde voelt.

Bovendien bleek uit de EU-enquête dat in Nederland een hoog percentage mensen bereid is zich te laten vaccineren, ongeveer 2/3 van de bevolking. Afgezien hiervan, met betrekking tot de beheersing van de pandemie door de overheid, is dit succesvol gebleken, aangezien 70% van de mensen zei tevreden te zijn met de aanpak.

Deze peiling bevatte naast de pandemie ook andere statistieken. Ook de betrouwbaarheid van conventioneel nieuws kwam aan de orde. De eurobarometer hield een enquête onder de burgers van alle 27 lidstaten van de EU, samen met de 5 kandidaat-lidstaten: Albanië, Servië, Montenegro, Turkije en de Republiek Macedonië en hun perspectieven op de euro en de traditionele media.

De mensen die deelnamen aan het onderzoek toonden aan dat 85% de EU steunde, maar vergeleken met de andere leden van de EU is slechts een minderheid van de mensen in Nederland – ongeveer 43% het eens met het idee dat overheidsgeld moet worden gebruikt om investeringen in de particuliere wijk. Daarnaast toonde Nederland ook zijn grote steun voor het minimumloon en gaven de deelnemers aan dat elke lidstaat een verplicht minimumloon zou moeten invoeren (91%). Aan de andere kant verklaarde een enorm percentage – 94% – dat belastingheffing eerlijk en rechtvaardig moet zijn voor grote technologiebedrijven.

Verder bleek uit de EU-enquête dat 70% van de Nederlanders de gangbare media zoals tv, kranten of radio vertrouwt, terwijl 10% het eens is met de stelling dat sociale media een geldige bron is.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?