Nederland tegen de visumliberalisering van Kosovo


De Nederlandse regering is nog steeds tegen Kosovo’s visumliberalisering omdat ze denken dat Kosovo nog steeds deel uitmaakt van corruptiezaken en misdaden.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is “Visaliberalisering een technisch, normgestuurd proces waarbij een land aan alle voorwaarden moet voldoen voordat de Raad kan besluiten visa af te schaffen.” Het ministerie is er een groot voorstander van dat Kosovo deel uitmaakt van corruptie en misdaden, en daarom is er een gebrek aan steun met betrekking tot het liberaliseringsproces.

Bovendien laat het ministerie ook zien dat “Tijdens de laatste discussie over dit onderwerp in 2018, heeft Nederland geconcludeerd dat de bevestiging door de Commissie van de geschiedenis van Kosovo tegen de hoge mate van corruptie en georganiseerde misdaad, zoals gedefinieerd in het rapport van de Commissie, nog steeds niet overtuigend genoeg was.”

Kosovo vierde zijn 13e onafhankelijkheidsverjaardag, waarin Peter Byer – het Duitse lid van de Bondsdag en transatlantische coördinator van de federale regering, een pleidooi hield aan de Europese autoriteiten om in de nabije toekomst visumvrije toegang toe te staan ​​voor Kosovo en zijn burgers.

Lees ook:  Langdurig Covid-beleid Nederland slecht ontwikkeld: wetenschappers

het is negen jaar geleden dat Kosovo om een ​​overeenkomst voor de visumliberalisering van de EU heeft verzocht, zodat zijn burgers gemakkelijk kunnen reizen.

Ondanks het feit dat de Europese Commissie heeft verklaard dat Kosovo sinds juli 2018 aan alle voorwaarden met betrekking tot visumvrij reizen met de EU voldeed, is dit proces nu al 3 jaar onopgelost.

Plaats een reactie