Nederland start 2G coronavirus passysteem na 3 weken lockdown: Rapport

Image source - Pexels.com


Het kabinet wil het systeem van toegangspassen voor het coronavirus beperken tot alleen diegenen die zijn ingeënt tegen Covid-19, of bij wie de besmetting met het coronavirus is vastgesteld en daarvan hersteld is. Het kabinet zal beginnen met de voorbereidingen voor de lancering van het systeem nadat Nederland drie weken van lockdown-achtige maatregelen heeft afgerond die vrijdagavond zullen worden aangekondigd, aldus de omroep NOS.

De toegangspasbeperking, het zogenaamde 2G-systeem, maakt het voor mensen die negatief hebben getest op het coronavirus onmogelijk om een ​​QR-code te genereren om locaties te betreden waar de toegangspas vereist is. Dit omvat momenteel horecazaken, maar ook evenementenlocaties, zakelijke congres- en beurslocaties.

Over de omstreden maatregel is donderdagavond intensief gedebatteerd op een bijeenkomst van kabinetsleden. Het vereist een gecompliceerde wetswijziging die de instemming van een meerderheid van de parlementsleden zou kunnen vereisen voordat het van start gaat.

Het plan wordt waarschijnlijk vrijdag om 19.00 uur bekend gemaakt op een persconferentie met premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?