Nachtclubs mogen vanaf 25 september open; Moet nog om middernacht sluiten: Rapporteren

Image source - Pexels.com


Nachtclubs en discotheken mogen vanaf 25 september weer open, vertellen bronnen dicht bij het kabinet aan de NOS. De uitgaansgelegenheden zullen, net als alle andere bars, cafés en restaurants in Nederland, nog steeds van middernacht tot 6 uur ‘s ochtends gesloten moeten blijven.

Toegang tot de zalen wordt alleen toegestaan ​​als mensen kunnen aantonen dat ze volledig zijn ingeënt tegen Covid-19, een recente negatieve test op het SARS-CoV-2-coronavirus of dat ze herstellen van de virale infectie.

Details van het plan worden naar verwachting dinsdagavond tijdens een persconferentie bekend gemaakt door premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Bronnen zeiden ook dat ze zouden zeggen dat binnenevenementen, zoals rockconcerten, ook op 75 procent van de capaciteit kunnen worden gehouden zonder dat het publiek op hun stoel hoeft te blijven. Meerdaagse evenementen zullen naar verwachting ook doorgaan, op voorwaarde dat mensen elke 24 uur hun bewijs van vaccinatie, infectiestatus of herstel laten zien.

Bovendien wordt verwacht dat de vereisten voor fysieke afstand worden opgeheven. De regels voor mondkapjes op scholen kunnen ook worden geschrapt, maar blijven verplicht in het openbaar vervoer.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?