Nachtclubs die de Covid-regels beu zijn, gaan op 12 februari open

Image source - Pexels.com


Nachtclubs en discotheken zijn van plan om aanstaande zaterdag hun deuren te openen. Twee organisaties die de ondernemers vertegenwoordigen, Nachtbelang en de Overleg Amsterdamse Clubs (OAC), zeggen het beu te zijn dat in de plannen van het kabinet om de samenleving te heropenen nog steeds geen aandacht is besteed aan uitgaansbedrijven. Ze willen dat clubs in het hele land op 12 februari hun deuren openen.

“En niet voor één nacht, maar gewoon elke nacht”, zegt actiegroep De Nacht Staat Op, wat zich vertaalt als The Night Rises Up. “Iedereen verdient de nacht om zichzelf te leren kennen en zichzelf te zijn. Als je dat niet ziet, slaap je. Daarom komt de nacht op: om de regering wakker te schudden en iedereen weer wakker te maken”, zei de groep in een video op de Instagram-pagina.

Volgens een woordvoerder van de campagne is het doel om weer aandacht voor de clubs te genereren. “We merken dat dat helemaal niet gebeurt, en dat doet gewoon pijn na twee jaar gesloten te zijn geweest.”

“Met deze actie willen we laten zien hoe we weer veilig open kunnen”, aldus de woordvoerder. Zeker is dat de doelgroep van nachtclubs elkaar nu op verschillende locaties en feesten gaat opzoeken, stelt hij. “Dat kunnen we veel meer. veilig met beveiligers, barpersoneel en een goed ventilatiesysteem.” Het is de bedoeling dat in de nacht van de 12 februari actie de corona toegangspas wordt gecontroleerd.

De sector overlegt maandag verder met het ministerie van Economische Zaken. Volgens het ministerie gaat het om “het verzamelen van input om mee te nemen naar het beraadslagingsmoment van het kabinet”. Volgens een woordvoerder zal er geen besluit worden genomen over het gebruik van het 1G-coronaviruspasbeleid in de uitgaanssector, waar alle bezoekers verplicht zijn zich te laten testen op het coronavirus, ongeacht de vaccinatie- of herstelstatus.

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers zei vorige week in de Tweede Kamer dat hij wilde onderzoeken of de uitgaansindustrie open zou kunnen met het 1G-beleid. Momenteel is het 3G-beleid van kracht, waarbij de toegangspas wordt verstrekt aan iedereen die wordt beschouwd als volledig gevaccineerd tegen Covid-19, iedereen die onlangs is hersteld van de coronavirusinfectie of iedereen die binnen 24 uur na binnenkomst negatief test.

Volgens de huidige regels moet de hele horeca ‘s avonds om 22.00 uur de deuren sluiten. Toegewezen zitplaatsen zijn ook vereist.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?