Nachtclubs blijven vaste kosten vergoed

Image source - Pexels.com


Exploitanten van nachtclubs en discotheken kunnen ook in het vierde kwartaal een financiële tegemoetkoming in hun vaste lasten blijven ontvangen. Voorwaarde is wel dat hun omzet minimaal 50 procent lager is dan in de laatste drie maanden van 2019. De overheid heeft vanwege de coronapandemie de verplichte sluiting van de horeca tussen middernacht en 06.00 uur verlengd. over een maand geëvalueerd.

Alleen ondernemers die in het tweede en derde kwartaal een beroep hebben gedaan op de TVL-regeling vaste kosten komen in aanmerking voor de nieuwe regeling. Zij kunnen een subsidie ​​krijgen tot 250.000 euro. De totale steun die tussen maart 2020 en december 2021 is ontvangen, mag niet meer bedragen dan 1,8 miljoen euro. Voor de compensatie is in totaal 180 miljoen euro beschikbaar.

Het kabinet heeft eerder besloten om de algemene steunregelingen voor bedrijven op 1 oktober stop te zetten nu de meeste coronamaatregelen zijn opgeheven. Het langdurig voortzetten van grootschalige steunmaatregelen zou een gezonde ontwikkeling van economie en arbeidsmarkt belemmeren, stelt het kabinet.

Een uitzondering wordt gemaakt voor de nachtclubs en discotheken. De gedwongen nachtsluiting maakt het voor deze bedrijven onmogelijk om hun normale omzet te genereren. In november beslist het kabinet of deze plekken weer normaal kunnen functioneren.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?