Nachtclubdemonstratie eindigt vreedzaam; locatie Tilburg beboet

Image source - Pexels.com


Nachtclubs openden in strijd met de Covid-maatregelen zaterdagavond in een protest dat grotendeels vreedzaam was. Een locatie in Tilburg riskeert echter een zware boete en mensen bij een club in Haarlem werden door de autoriteiten uiteengedreven.

Nachtclubs en discotheken in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht waren druk, met veel locaties van tevoren uitverkocht. “We weten dat we uitverkocht zijn… en we kunnen veel blije mensen ontvangen”, zegt Pieter de Kroon, eigenaar van de Chicago Social Club in Amsterdam.

De gemeente Amsterdam waarschuwde vooraf dat nachtclubs die na 22.00 uur open bleven een boete van 4.500 euro zouden krijgen. Voor zover bekend is er in de hoofdstad echter van zaterdagnacht tot en met zondagochtend geen actie ondernomen.

Tien locaties in Utrecht kregen mondelinge waarschuwingen. De Helling werd ook schriftelijk gewaarschuwd en gehoorzaamde instructies om uiterlijk om 2.30 uur te sluiten, aldus RTV Utrecht.

013 in Tilburg kreeg een boete van 10.000 euro voor een feest dat tot na 22.00 uur duurde. Het feest mocht ondanks de boete doorgaan. De Nederlandse vakbonden voor straathandhavingsteams (BOA’s) beëindigden een feest in Het Patronaat in Haarlem en gaven de club het bevel om om 22:45 uur te stoppen met optreden, waarna het publiek de zaal verliet.

In Maastricht, Groningen en andere steden besloot de uitgaanssector om niet mee te doen aan het protest vanwege het risico op hoge boetes. In beide steden vond een groot, illegaal feest plaats, maar beide stopten even na middernacht.

Deelnemers aan de demonstratie zeiden enthousiast te zijn om weer nachtclubs te bezoeken. “Het is voor het eerst in twee jaar dat we weer in een club kunnen stappen”, zei Kelly Tijhuis, terwijl ze in de rij stond voor een nachtclub in Utrecht. “Ik hoop dat we het zo laat mogelijk kunnen maken.”

De demonstratie, genaamd “The Night Stands Up”, was een manier voor de nachtlevensector om te protesteren tegen het feit dat de plannen van de regering om de samenleving te heropenen tot nu toe nachtclubs uitsluiten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?