Moeder roept op tot terugkeer van ontvoerd meisje bij ontmoeting met Indiase president

Image source - Pexels.com


Nadia Rashid stond dinsdag op de Dam in Amsterdam, waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima de Indiase president en zijn vrouw ontvingen op hun staatsbezoek aan Nederland.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door John van den Heuvel (@johnvdheuvel62)

Insiya werd in september 2016 op 2-jarige leeftijd ontvoerd uit het appartement van haar grootmoeder in Amsterdam en naar India gesmokkeld. Haar vader, Shehzad Hemani, orkestreerde de ontvoering. Ondanks meerdere rechterlijke uitspraken, beroepen van de Nederlandse overheid en veroordelingen, bevindt het inmiddels 8-jarige meisje zich nog steeds in India. “Het is een ultieme poging om Insiya terug te krijgen”, zegt haar wanhopige moeder tegen De Telegraaf.

De Nederlandse koning en koningin hadden een kort gesprek met Nadia toen ze op de Dam aankwamen. Ze bespraken de brief die Nadia vorige week aan koningin Maxima stuurde. Maxima vertelde Nadia dat haar brief diepe indruk op haar heeft gemaakt, aldus De Telegraaf. De Royals zeiden dat ze de zaak met de Indiase president zouden bespreken.

“Ze hebben mijn brief gelezen en gaan er vandaag over praten. Ze zijn erg betrokken bij mijn zaak. Ze waren emotioneel en beseften hoe belangrijk het is dat Insiya terugkomt naar Nederland”, zegt Nadia tegen het ANP.

Rashid hield de hele dinsdagochtend haar protestbord op de Dam in de hoop de aandacht te trekken van president Ram Nath Kovind en zijn vrouw Samira. Willem-Alexander en Maxima verwelkomden het Indiase echtpaar in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Na de officiële ontvangst door de Royals op dinsdag leggen zij een krans bij het Nationaal Monument op de Dam, gevolgd door een staatsbanket in het Koninklijk Paleis.

President Kovind en zijn vrouw zijn maandag begonnen aan een driedaags bezoek aan Nederland ter gelegenheid van 75 jaar diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen. Maandag ontmoetten de Kovinds minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken in het beroemde bloemenpark Keukenhof. Woensdag heeft de Indiase president een ontmoeting met de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, de Eerste Kamer en de Tweede Kamer. Ook heeft hij een ontmoeting met premier Mark Rutte.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?