Minstens tien vliegtuigen van Russische oligarchen geregistreerd op Aruba

Image source - Pexels.com


Minstens tien op Aruba geregistreerde vliegtuigen zijn eigendom van Russische oligarchen die onderworpen zijn aan internationale sancties, waaronder Roman Abramovich en Viktor Vekselberg, bevestigt Ursell Arends, de minister van Transport, in een interview met Arubaanse media.

Arends bevestigde dat vliegtuigen van de oligarchen op het luchtvaartregister van zijn land staan. Aan het begin van de week was er nog geen actie ondernomen met betrekking tot de vliegtuigen. Aruba staat op dezelfde lijn als Nederland en de Europese Unie als het gaat om internationale sancties, zei hij. De sancties zijn opgelegd om Rusland en rijke zakenlieden te straffen die meewerken aan de invasie van Oekraïne door de Russische president Vladimir Poetin.

Aruba zal “indien nodig” maatregelen nemen tegen de Russische eigenaren, aldus Arends. Het luchtvaartregister is een lucratieve bron van inkomsten voor Aruba. Het omvat de registratie van veel vliegtuigen van vermogende mensen uit voormalige Sovjet-Unie-landen.

Abramovich zou op het eiland een Boeing 787 Dreamliner en een Boeing 767 Extended Range hebben geregistreerd. Vekselberg heeft volgens Arubaanse media een Airbus A319-100 ACJ.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?