Ministerie van Buitenlandse Zaken scherpt reisadvies voor Rusland aan

Image source - Pexels.com


Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag het advies over reizen naar Rusland aangescherpt. De update kwam toen KLM aankondigde alle vluchten naar Rusland voor de komende zeven dagen te annuleren.

Rusland heeft nu de kleurcode oranje op de kaart, en bepaalde provincies in de buurt van Oekraïne hebben de kleurcode rood. Mensen wordt geadviseerd niet naar Rusland te reizen en alleen noodzakelijke reizen te maken als het moet. In het advies wordt bezorgdheid geuit over mogelijke onrust na de Russische invasie van Oekraïne.

“De onzekerheden zijn groot, bijvoorbeeld ook bij het betalingsverkeer”, zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken in het advies. Mensen krijgen de instructie om niet naar de provincies Branskaya, Kurskaya, Belgorodkaya, Voronezhkaya of Rostovskaya te reizen, omdat de situatie “onvoorspelbaar en gevaarlijk” is.

Daarnaast zouden mensen volgens het advies naar de rest van Rusland moeten reizen “alleen als dat nodig is”. Ook Russische luchthavens in de gebieden rond Oekraïne zijn tot in ieder geval 2 maart gesloten.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?