Minister van Buitenlandse Zaken reist volgende week af naar regio Afghanistan

Image source - Pexels.com


Minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag reist volgende week af naar de regio Afghanistan, maakte premier Mark Rutte zaterdagavond op Twitter bekend. Hij verzekerde dat het kabinet er alles aan doet om evacuaties uit Kabul snel weer mogelijk te maken.

“De Nederlandse regering zal er alles aan blijven doen om de evacuatie te hervatten”, twitterde Rutte.

Het laatste vliegtuig naar Nederland vertrok donderdag vanuit Kabul. Naar schatting 230 mensen die op de Nederlandse evacuatielijst stonden, bleven achter in het land dat nu wordt geregeerd door de Taliban.

Het gaat onder meer om houders van een Nederlands paspoort, maar ook om tolken en andere Afghanen die in verschillende functies voor Nederland hebben gewerkt. Ze zijn allemaal bang voor wat de Taliban hen zou kunnen aandoen voor het helpen van een westers land.

Rutte verklaarde ook met de Duitse bondskanselier Angela Merkel over de huidige situatie in Afghanistan te hebben gesproken.

“Kanselier Merkel en ik kwamen overeen om zo snel mogelijk weer aanwezig te zijn in Kabul en samen te werken met het VK en andere landen zodra de politieke en veiligheidssituatie dit toelaat”, schreef de premier.

Naar welk land Kaag precies zal reizen en wat ze daar gaat doen, is door een woordvoerder niet aangegeven.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?