Middelbare scholieren krijgen extra kans op eindexamens

Image source - Pexels.com


Studenten die dit studiejaar proberen af ​​te studeren van de middelbare school, mogen een extra herkansing doen. Ook kunnen ze hun examens over twee periodes spreiden, zodat ze meer tijd hebben om zich voor te bereiden.

Scholen zijn dit jaar misschien open gebleven, maar gezien de hoeveelheid quarantaines en tijdelijke sluitingen die studenten moesten doorstaan, was dat verre van normaal, merkte minister van Onderwijs Arie Slob op. “Daarom heb ik, na overleg met scholen, docenten en leerlingen, besloten dat de examenkandidaten dit jaar een extra herkansing krijgen en dat er voldoende ruimte is voor herkansingen en spreiding van examens.” Het is het derde jaar op rij dat de eindexamens zijn aangepast vanwege de coronapandemie.

Slob zei dat hij scholieren de kans wil geven om ‘hun middelbare schooltijd op een positieve manier af te ronden’. Een aanpassing dit jaar is dat vmbo-leerlingen eindexamen gaan doen voor twee beroepsprofielvakken. Voor de overige profielvakken wordt een gewoon schoolexamen voldoende geacht. Ook leerlingen die staatsexamen doen, kunnen dit schooljaar weer hulp krijgen van een vertrouwenspersoon.

De eerste eindexamenperiode vindt plaats in de tweede helft van mei. De tweede periode is van 5 – 8 juli.

Het kabinet trekt 51 miljoen euro uit om het eindexamenproces aan te passen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?