Meeste NL inwoners bezorgd over klimaatverandering, weinigen denken dat top iets zal veranderen

Image source - Pexels.com


De meerderheid van de Nederlanders maakt zich zorgen over het klimaat: 69 procent zegt zich zorgen te maken over de opwarming van de aarde en 59 procent maakt zich zorgen over de gevolgen van klimaatverandering voor Nederland. Dat vond Ipsos in een onderzoek voor de NOS in aanloop naar de klimaattop in Glasgow.

Bijna zeven op de tien Nederlanders vinden de klimaattop, waar wereldleiders kunnen overleggen over het behalen van klimaatdoelen, goed. Maar slechts 11 procent heeft er vertrouwen in dat uit de top concrete acties zullen volgen. 44 procent denkt dat de top niets zal veranderen, en 38 procent weet het niet zeker.

Vijftien procent van de Nederlanders vindt dat het te laat is om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Maar 58 procent gelooft dat er nog tijd is voor actie. Meer dan de helft zei dat Nederland weinig invloed zou hebben op de wereldwijde klimaatverandering.

Ook Nederlanders zijn teleurgesteld in het kabinet Rutte III en zijn optreden om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken. Ruim de helft van de inwoners vindt dat de overheid op dit gebied te weinig deed. Vooral jongeren vinden dat de Nederlandse overheid meer moet doen. Een kwart van alle Nederlanders vindt dat er voldoende aandacht is voor klimaatverandering.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?