Marokko staat vluchten naar NL toe voor gestrande Nederlanders

Image source - Pexels.com


Marokko heeft zich bereid verklaard om op korte termijn enkele commerciële vluchten toe te staan ​​om Nederlanders naar huis te brengen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat dit de uitkomst is van een gesprek tussen de Nederlandse ambassadeur Jeroen Roodenburg en het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Nadere details zijn er nog niet, maar worden zo snel mogelijk bekend gemaakt door de betrokken luchtvaartmaatschappijen”, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter.

Marokko heeft vanaf woensdagavond vluchten van en naar Nederland verboden omdat het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land snel stijgt. Het verbod geldt ook voor Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseerde reizigers van en naar Marokko woensdag om zo snel mogelijk een andere route te zoeken. Reizen via “andere landen dichtbij Nederland”, zoals België, is nog steeds mogelijk.

Het is niet precies bekend hoeveel mensen worden getroffen door het vliegverbod. Zo’n 3.500 mensen vlogen de afgelopen dagen met luchtvaartmaatschappij Transavia naar Marokko. Een woordvoerder kon niet zeggen hoeveel van hen er nog zijn.

Transavia kijkt vrijdag hoeveel vluchten het bedrijf kan uitvoeren om in Marokko gestrande Nederlanders op te halen. Het bedrijf zal waarschijnlijk ook aankondigen wanneer die vluchten later vandaag kunnen beginnen.

Een woordvoerder van Transavia is blij dat er een oplossing wordt gevonden voor de Nederlanders die in Marokko wonen. “We hoorden van de ambassade en wisten al dat er gesprekken gaande waren, maar nu moeten we de details van de afspraken afwachten.” Transavia maakt al plannen, maar kan pas een definitief antwoord geven als er meer duidelijkheid is over wat Marokko precies zal toestaan.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?