KLM vliegt minimaal zeven dagen niet naar Rusland en maakt geen gebruik van het luchtruim

Image source - Pexels.com


De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft zaterdag aangekondigd dat ze alle vluchten naar Rusland die de komende zeven dagen zullen vertrekken, annuleert. De luchtvaartmaatschappij stopt in die tijd ook met het gebruik van het Russische luchtruim naar andere bestemmingen.

KLM zei de beslissing te hebben genomen omdat het pakket sancties tegen Rusland dat door Europese regeringen is ingevoerd, luchtvaartmaatschappijen verbiedt om reserveonderdelen naar Rusland te sturen, zelfs niet voor gebruik door de luchtvaartmaatschappij zelf. “Dit betekent dat we niet langer kunnen garanderen dat vluchten naar en over Rusland veilig kunnen terugkeren”, aldus de luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

De luchtvaartmaatschappij vliegt 19 vluchten per week naar Rusland, zegt een woordvoerder tegen het ANP. Het was niet direct bekend hoe KLM-vluchten die normaal gebruik maken van het Russische luchtruim, zullen blijven opereren. Er wordt onderzoek gedaan naar alternatieve routes, waaronder mogelijk het Midden-Oosten, aldus de woordvoerder.

KLM heeft zaterdagmiddag twee vluchten teruggeroepen die vanaf Schiphol vertrokken naar Moskou en Sint-Petersburg. Het vliegtuig naar Moskou had bijna zijn bestemming bereikt toen het plotseling omdraaide en werd omgeleid naar Kopenhagen. Het was om daar te tanken en dan terug te vliegen naar Amsterdam. De vlucht naar Sint-Petersburg werd direct omgeleid naar Schiphol.

Eerder deze week zei KLM dat het haar bemanningen niet zal toestaan ​​om een ​​nacht in Rusland te blijven vanwege de Russische militaire invasie van Oekraïne. KLM kondigde eerder aan alle vluchten naar Kiev tijdelijk stop te zetten, toen Rusland troepen verzamelde langs de grens met Oekraïne. KLM blijft codesharepartner van Malaysia Airlines.

Het bedrijf voerde vlucht MH17 uit op 17 juli 2014, toen de Boeing 777 boven Oost-Oekraïne werd neergeschoten door een Buk-raket. Bijna 300 mensen kwamen om, van wie de helft Nederlanders.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?