Kapsalons mogen wijn schenken volgens nieuwe coalitiedeal

Image source - Pexels.com


Het drinken van een glaasje champagne tijdens het shoppen voor trouwjurken en smokings wordt in de toekomst toegestaan. Kappers zullen ook een glas wijn kunnen schenken. In de nieuwe kabinetsplannen is de mogelijkheid opgenomen voor bedrijven in winkelgebieden om alcohol te verkopen.

“We laten gemengde formules toe door ‘vervaging’ in winkelgebieden op een verantwoorde manier te reguleren”, staat in het regeerakkoord van de VVD, D66, CDA en ChristenUnie. ‘Vervaging’ verwijst in dit geval naar het versoepelen van de lijn tussen detailhandelaren of dienstverleners en de voedings- en drankensector. Daarnaast zal er streng worden gelet op alcoholmisbruik, zo staat in het regeerakkoord.

Met name de VVD heeft zich eerder voor deze verandering ingezet, maar het derde kabinet van Mark Rutte ging niet op het voorstel in. Staatssecretaris Paul Blokhuis, die de volksgezondheid vertegenwoordigt, was fel gekant tegen het plan. “We moeten bewuster omgaan met alcohol en niet losser”, zei hij toen de VVD met het plan kwam.

Ook de horeca is een fel tegenstander van de verkoop van alcohol in winkels.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?