Kabinetsvergadering van vandaag kan veranderingen in het coronavirusbeleid bepalen

Image source - Pexels.com


In de ambtswoning van minister-president Mark Rutte, het Catshuis, zullen leden van het kabinet zondag met leden van het Outbreak Management Team (OMT) overleggen over eventuele wijzigingen in het huidige coronavirusbeleid. De uitkomst van de vergadering wordt dinsdag bekend gemaakt.

Het OMT zal de overheid informeren of regels, zoals het gebruik van toegangskaarten voor restaurants, bars en cafés, worden aangepast. Het kabinet heeft overwogen toegangskaarten verplicht te stellen voor de horeca- en cultuursector. Ook wordt de mogelijkheid onderzocht om nachtclubs al op 25 september te heropenen.

Eerder deze week adviseerde het OMT het ministerie van Volksgezondheid om de coronamaatregelen voor het basisonderwijs al op 20 september te versoepelen. Hele klaslokalen hoeven niet naar huis als één kind positief test op het coronavirus, stellen de experts. Alleen de naaste contacten van de positief geteste persoon mogen in quarantaine, adviseerde het OMT.

De afgelopen zes weken is er weinig verbetering opgetreden in de besmettingsaantallen met het coronavirus. Het zevendaags voortschrijdend gemiddelde ligt sinds half augustus rond de 2500 nieuwe gevallen van coronavirus per dag.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?