Kabinet verruimt openingstijden restaurant; Stopt met thuiswerken advies

Image source - Pexels.com


Het kabinet is van plan om de openingstijden in de horeca te verruimen en het advies om thuis te werken zoveel mogelijk te schrappen, zeggen bronnen dicht bij de overheid tegen de NOS. Volgens de bronnen is er door de relatief gunstige ziekenhuiscijfers ruimte voor verdere versoepeling van de coronamaatregelen.

Momenteel moeten horecagelegenheden om 22.00 uur sluiten. Hoe lang ze nog open mogen blijven, staat nog niet vast, maar de bronnen denken dat middernacht waarschijnlijk is. Ook in de horeca wil het kabinet de verplichte social distancing afschaffen, maar toegangspassen voor het coronavirus blijven verplicht.

Ook ziet het ernaar uit dat het advies om thuis te werken komt te vervallen, schrijft de omroep, evenals de regie om niet meer dan vier bezoekers per dag thuis te ontvangen.

Volgens RTL Nieuws zijn festivals en grote evenementen over een paar weken weer mogelijk. Ze zullen het 1G-toegangsbeleid moeten implementeren – iedereen moet negatief testen voordat ze aanwezig zijn, of ze nu gevaccineerd zijn of niet. De evenementensector zei woensdagochtend te openen op 11 maart.

Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid zei dinsdag tegen de Tweede Kamer dat het kabinet zich meer wil gaan richten op het openhouden van de samenleving als het gaat om het coronavirusbeleid – tot grote vreugde van de burgemeesters in de Veiligheidsraad.

Dinsdag is er weer een persconferentie over het coronavirus. Voor het eerst sinds het begin van de pandemie wordt de persconferentie niet gehouden door premier Mark Rutte. Alleen Kuipers zal het volk toespreken.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?