Kabinet trekt strengere Covid-toegangspaswet in

Image source - Pexels.com


Het kabinet heeft officieel zijn controversiële wetsvoorstel ingetrokken om het toegangsbeleid 2G-coronavirus in te voeren. Het is onder de huidige omstandigheden niet meer nodig om alleen mensen die zijn ingeënt tegen of recent hersteld zijn van het coronavirus de toegang te beperken tot locaties die werken met een coronavirus toegangspas.

Dat laat minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid weten in een brief aan de Tweede Kamer. Het besluit van de minister is geen verrassing. In februari stemde het parlement tegen de invoering van het 2G-beleid. Een meerderheid steunde vervolgens een motie daartoe van de SGP en Pieter Omtizgt. In reactie hierop zei Kuipers dat hij de wens van het parlement zou respecteren. Hij bevestigde dit voornemen een paar dagen later en trok het wetsvoorstel nu daadwerkelijk in.

Ook het vorige kabinet heeft het wetsvoorstel eind vorig jaar on hold gezet omdat het twijfelde of er voldoende draagvlak voor zou zijn. Kuipers wilde in eerste instantie nader onderzoek laten doen naar de effecten van het 2G-beleid, maar het parlement wilde het voorstel per direct van tafel.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?