Kabinet moet ook directe discriminatie door belastingdienst toegeven: experts

Image source - Pexels.com


De Nederlandse regering ging niet ver genoeg door toe te geven dat de Belastingdienst zich soms schuldig heeft gemaakt aan institutioneel racisme, zeggen verschillende discriminatie-experts tegen NU.nl. Ook moet het kabinet erkennen dat er sprake is van directe discriminatie en de juridische consequenties daarvan aanvaarden, aldus de experts, waaronder de Nationaal Coördinator Discriminatie en Racisme.

Staatssecretaris Marnix van Rij (Belastingdienst) zei maandag dat gevallen van directe discriminatie “per zaak of groep van vergelijkbare zaken moeten worden beoordeeld en vastgesteld”. Hij zei ook dat hoewel er institutioneel racisme was in delen van de Belastingdienst, er “helemaal geen beleid” was achter het blokkeren van onschuldige mensen. Hij zei dat ambtenaren het “onwetend” en “zonder kwade trouw” deden.

Volgens Rabin Baldewsingh, de Nationaal Coördinator Discriminatie en Racisme, laat het kabinet met deze erkenning niet het hele plaatje zien. “Waarom wil het kabinet niet praten over directe discriminatie? Spreadsheets zijn gemaakt op basis van nationaliteit en religie. Dat kan geen onwetendheid zijn geweest van ambtenaren. Het systeem was hier heel nadrukkelijk leidend, en niet zo veel onwetende actie.”

Van Rij’s belofte om het probleem aan te pakken door “bewustzijn te creëren” is ook onvoldoende, voegde Baldewsing eraan toe. “Heel fijn dat hij het institutionele racisme heeft erkend. Nu moet hij doorzetten. Hij zegt dat hij dat bewust zal doen. Maar als deze discriminatie geen kwestie van bewustzijn was, maar veroorzaakt werd door het systeem?”

Ook het College voor de Rechten van de Mens stelt dat de erkenning door het kabinet te kort is geschoten. “Openheid over de gemaakte fouten is onderdeel van de erkenning”, zegt het Instituut tegen de krant. “Als dit juridische consequenties heeft, dan moet het kabinet die accepteren.” Van Rij doet geen recht aan de ernst van de zaak door te stellen dat er geen kwaad opzet in het spel was. “Het is waar dat institutioneel racisme niet noodzakelijkerwijs gepaard gaat met kwade of racistische bedoelingen van de ambtenaren. Maar dat doet niets af aan de ernst van de gevolgen voor de betrokkenen.”

Hanneke Felten, onderzoeker bij Movisie, denkt niet dat Van Rijs voorgestelde ‘cultuurverandering’ voldoende zal zijn om dit probleem aan te pakken. Ze pleit voor een externe autoriteit waaraan de Belastingdienst verantwoording moet afleggen over haar beleid. “Het afleggen van verantwoording aan bijvoorbeeld de Nationaal Coördinator Discriminatie en Racisme of het College voor de Rechten van de Mens betekent dat de vrijblijvendheid weg is. De Belastingdienst kan dan worden gecontroleerd op gelijke behandeling”, zegt ze. “Dit waren geen onbewuste vooroordelen bij de Belastingdienst. Het heeft weinig zin om je vooroordelen over etnisch diverse mensen te kennen als je vervolgens de opdracht krijgt om ze extra in de gaten te houden.”

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?