Kabinet maakt vanavond in persconferentie meer Covid-beperkingen bekend

Image source - Pexels.com


Vanavond is er weer een persconferentie over het coronavirus. Waarnemend premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge maken bekend welke maatregelen het kabinet neemt om het hoge aantal besmettingen terug te dringen. Volgens een betrokkene heeft het kabinet eerder op de dag nog veel beslissingen te nemen.

Het ziet er naar uit dat het kabinet het advies van het Outbreak Management Team zal opvolgen om horeca, niet-essentiële winkels en culturele instellingen om 17.00 uur te sluiten. Het onderwijs blijft open. Maar of er op scholen wordt nagedacht over aanvullende maatregelen om besmettingen daar te voorkomen, is nog onduidelijk.

Een relatief groot deel van de besmettingen gebeurt op scholen, ook omdat kinderen onder de 12 jaar niet worden ingeënt. In noodadvies op donderdag zei het OMT dat scholen open moeten blijven. In een eerder rapport gaven experts aan maatregelen in het onderwijs te willen ‘vermijden’. Maar er kunnen aanvullende beperkingen op scholen nodig zijn.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?