Kabinet laat waarschijnlijk vanaf 23 maart alle resterende Covid-regels vallen

Image source - Pexels.com


Het kabinet neemt naar verwachting dinsdag een formeel besluit om alle resterende beperkingen op het gebied van het coronavirus op te heffen, zeggen bronnen dicht bij het kabinet tegen de NOS. Het besluit zou op 23 maart ingaan.

Het zou een einde maken aan de eis dat mensen een negatieve coronavirustest moeten overleggen om grote indoor-evenementen te betreden. Bovendien hoeven passagiers in het openbaar vervoer tijdens het gebruik van die diensten mogelijk geen gezichtsmasker meer te dragen. Het kabinet laat waarschijnlijk ook de eis vallen dat mensen die zijn ingeënt tegen Covid-19 een coronavirustest doen voordat ze naar Nederland reizen, vertelde een bron aan de NOS. Mondkapjes blijven verplicht in vliegtuigen, tenzij de Europese regels veranderen.

Ook meldde de omroep dat het kabinet haar advies dat mensen minimaal de helft van de tijd thuis werken, beëindigt. Dat beleid zou op dinsdag 15 maart kunnen verdwijnen.

Sinds de meeste andere coronavirusbeperkingen eind februari zijn opgeheven, is het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus volgens gegevens van het RIVM omhooggeschoten. Dat gemiddelde was donderdag bijna 69.000, een stijging van 78 procent ten opzichte van de vorige week en met 85 procent sinds de beperkingen op 25 februari werden opgeheven.

Ziekenhuisopnames in verband met Covid-19 nemen ook toe. Elk van de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 194 mensen met Covid-19 opgenomen, waarvan 13 dagelijks rechtstreeks naar de IC werden gestuurd. Dat cijfer lag aan het begin van de maand onder de 150, hoewel het aantal IC-opnames grotendeels onveranderd is gebleven.

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers maakt naar verwachting dinsdagmiddag tijdens een persconferentie in het land eventuele wijzigingen in het coronavirusbeleid bekend.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?