Kabinet kan gemeenten dwingen kavels voor woningbouw toe te wijzen

Image source - Pexels.com


Het kabinet overweegt vanwege de woningnood gedwongen bouwplaatsen aan te wijzen. “Als er een te lange discussie ontstaat over de vraag of een locatie geschikt is, kan het nodig zijn om de beslissing te nemen”, zegt minister Hugo de Jonge (Huisvesting) in een interview met De Telegraaf.

Volgens de CDA-minister is het door de komst van Oekraïense vluchtelingen en asielzoekers met een verblijfsvergunning nog ingewikkelder geworden om de problemen op de woningmarkt op te lossen. “Er zijn veel groepen die huisvesting nodig hebben. De opgave was al groot en urgent, en is nu nog groter en urgenter geworden.”

Hij maakt zich zelfs zorgen dat de geplande 100.000 extra woningen per jaar niet genoeg zullen zijn. “Het is niet ondenkbaar dat het meer zou moeten zijn, vooral om tijdelijke huisvesting te bieden.”

De Jonge zei dat het moeilijk in te schatten is hoeveel Oekraïners op langere termijn woonruimte nodig zullen hebben in Nederland. “De aantallen zijn moeilijk in te schatten. Onderdak die geschikt is voor de langere termijn is sowieso nodig. En dan natuurlijk huisvesting”, aldus De Jonge. Hij denkt aan oplossingen als het verbouwen van kantoorpanden tot woningen en prefab woningen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?