Kabinet boycot WK niet vanwege mensenrechtenkwesties Qatar

Image source - Pexels.com


Het interim-kabinet zal nu niet besluiten om geen regeringsdelegatie naar het WK in Qatar te sturen. Begin dit jaar nam de Tweede Kamer een motie van de SP aan om eind 2022 geen minister of koning naar het evenement te sturen vanwege de vele gevallen van mishandeling waarmee arbeidsmigranten te maken krijgen bij de bouw van de stadions.

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Ben Knapen zijn de beschuldigingen aan het adres van Qatar de afgelopen jaren vaak “volledig terecht”. Een Britse krant meldde dat bij de bouw van stadions zeker 6.500 arbeiders zijn omgekomen. Maar de druk die op Qatar werd uitgeoefend om de zaken te verbeteren, heeft geholpen, zei de minister.

Bovendien heeft Nederland de Golfstaat hard nodig om mensen uit Afghanistan te krijgen, zei Knapen in de Tweede Kamer. Aan die relatie wil hij niet knoeien door nu te zeggen dat er op het WK geen regeringsdelegatie zal zijn. SP-Kamerlid Jasper van Dijk is teleurgesteld. Hij vindt het ‘niet leuk staan ​​tegenover het parlement’. Oranje plaatste zich deze week voor het toernooi.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?