Janssen Covid-vaccinontvangers boden nu Pfizer-, Moderna-boosters aan

Image source - Pexels.com


Mensen die zijn ingeënt met het Janssen-vaccin en die minimaal drie maanden geleden een boost hebben gekregen, kunnen vanaf 16 maart een afspraak maken voor een extra mRNA-vaccin, aldus het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit vaccin is medisch niet noodzakelijk, maar kan de toegang tot voorzieningen in landen met andere regels dan Nederland wel vergemakkelijken.

In sommige Europese landen, waaronder Duitsland, wordt een enkele Janssen-vaccinatie niet langer als volledig geaccepteerd. Een extra injectie met een mRNA-vaccin zal reizigers in staat stellen deze beperkingen te omzeilen. De regering ziet het schot als een gelijkmaker om “het vrije verkeer van personen binnen de Europese Unie” te vergemakkelijken.

Hoewel dit extra vaccin voor de meeste mensen niet nodig is, is er volgens de Gezondheidsraad ook geen bezwaar tegen. GGD-medewerkers zullen daarom aan afsprakenmakers vragen of ze hun keuze goed hebben overwogen.

Zodra de extra injectie is toegediend, wordt deze opgenomen in de CoronaCheck-app en als 3/1 weergegeven in het Digitaal Corona Certificaat (DCC). Dit zorgt voor de toegankelijkheid van Europese voorzieningen met 2G- of 2G+-polissen.

Gerelateerde artikelen

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in?

PSV verliest in Enschede van FC Twente

PSV Eindhoven zette vanavond een deuk in hun titelhoop door in Enschede te verliezen van FC Twente. Ajax heeft nu een voorsprong van drie punten

Het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?